Home » Aspiratoare spălare/aspirare » Ce aspirator robot să aleg?

Când vrei să îți cumperi un aspirator robot, întrebarea existențială nu ar trebuie să fie doar ” Cum aleg un aspirator robot ” , aș combina cu ” ce aspirator robot să aleg ” pentru că vom vedea că nu doar funcțiile ne ajută să alegem, voi da nume de brand și nume de aspirator robot, totul este bazat pe niște teste.

 

Aspiratorul robot a apărut din necesitatea de confort dar și prin evoluția tehnologiei. Unele sunt foarte bune, altele au doar un mecanism random și ineficient.

Cum tehnologia costă, și aspiratorul robot costă. Așa că mi-aș dori să nu cumperi ceva ce va servi pe post de mobilier sau de dat cadou la starea civilă.

Din păcate doar câteva branduri au reușit să încorporeze o tehnologie eficientă în aspiratorul robot. Însă se lucrează la capacitatea de absorție, la senzorii de detectare a mizeriei, la navigarea lor. Deci atenție ce cumperi, o să te convingi spre finalul acestui articol.

 

Care sunt cele mai importante caracteristici la un aspirator robot?

Detectarea treptelor, clar nu ne dorim un robot “prost” care nu știe să mapeze încăperea, să se ducă pe scări și să aruncăm un pumn de bani pe geam.

Perete Virtual, această caracteristică setează un perete virtual în maparea camerei. Probabil ai spații unde nu dorești ca acesta să intre.

Programare, caracteristică ce permite funcționalitatea programată. Poate vrei să “se trezească” când nu ești acasă sau poate la un ciclu de timp stabilit de tine.

Încărcare inteligentă, aspiratorul robot detectează bateria pe terminate, astfel prin sistemul de navigație găsește calea către stația de încărcare, se așează singur la încărcat, apoi își reia treaba.

Zgomot, în general un aspirator robot este mai silențios față de un aspirator clasic. Însă și acestea scot zgomote enervante de la model la model. Unele scot un zgomot ca de fluier, altele scot un zgomot mecanic. Indiferent cum ar fi, ne dorim un aspirator robot cât mai silențios.

Care este cel mai bun aspirator robot?

A venit și întrebarea cea mai bună. Vom vedea în videoul de mai jos 4 modele din cele mai celebre, cât de eficiente sunt, cum curăță ele în realitate și ce randament au dat.

Acum să le luăm pe rând:
Aspirator robot Samsung Visionary Mapping System

Aspirator robot Samsung Visionary Mapping System

Vezi detalii complete și preț

CARACTERISTICI GENERALE

Tip produsAspirator robot
Tip aspirareUscata
Tip alimentareAcumulator
Baterie reincarcabilaDa
Derulator automat cabluNu
Variator de putereNu
Tip suprafataMulti-suprafete
Latime35.5 cm
Inaltime9.3 cm
Adancime35.5 cm
Greutate3.5 Kg
CuloareNegru/Albastru

Robot de aspirare iRobot Roomba 782

Robot de aspirare iRobot Roomba 782

Vezi detalii complete și preț

CARACTERISTICI GENERALE

Tip produsAspirator robot
Tip aspirareUscata
Tip alimentareAcumulator
Baterie reincarcabilaDa
Variator de putereDa
Tip suprafataPodele
Latime35 cm
Inaltime9.2 cm
Adancime35 cm
Greutate3.8 Kg
CuloareArginitiu/Negru

Desigur mai sunt două modele prezentate în acest videoclip însă acestea nu le-am putut găsi încă pe piața din România.

iRobot pare cel mai celebru în materie de roboți aspirator, găsim toate modelele lor aici

 

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Leave a Reply

Statistici T5
%d bloggers like this: