Home » Masini spalat vase » Ce mașină de spălat vase îmi este potrivită?

10 sfaturi masina spalat vase

Îmi place ideea că românii au început tot mai mult să învețe să cumpere, să caute informații înainte de a cumpăra un produs.
De cele mai multe ori ne dorim un produs dar nu am mai folosit niciodată, astfel avem mari probleme în a alege produsul potrivit.

Asadar acest articol nu va fi despre cea mai bună mașină de spălat vase ci despre cum alegi spălătorul de vase potrivit pentru tine.

Eu am niște nevoi, un cuplu fără copii cu muncă de dimineață până seara. Tu poate stai acasă cu 3 copii, deci nevoile noastre sunt diferite, clar nu aș da banii pe un spălător de vase nișat pe nevoile tale. Si în mod cert nu ți-ai dori să arunci banii pe o mașină de spălat vase nișată pe nevoile mele.

O mașină de spălat vase bună este o necesitate pentru aceia dintre noi care trebuie să spele diferite feluri de mâncare pentru o familie medie. Curățarea felurilor de mâncare din vase și la mână durează prea mult timp, necesită efort și consum de bani. O mașină de spălat vase te poate degreva de chin.
Când speli de mână farfurii, oale, castroane, tigăi și tăvi, necesită mult efort și resurse, la mână nu o să ai niciodată performanța de consum și igienizare așa cum ai cu un spălător de vase.
Temperatura apei din interiorul unei mașină de spălat vase poate ajunge până la 80°, o temperatură ideală pentru grăsimi și igienizare, însă este temperatură critică pentru o spălare la mână.

Toate mașinile de spălat vase moderne au mai multe cicluri de curățare care spală de mai multe ori pentru a asigura o curățare eficientă, totul prin diverse cicluri, jeturi de apă, uscare, etc.

Mașină de spălat vase standard sau încorporabil?
Nu degeaba s-au făcut două tipuri de mașini de spălat vase, un model standard și unul încorporabil. Diferențe majore între cele două tipuri nu sunt, doar că un model se încorporează în mobilier iar celălalt se pune la punct fix.

Vreau spălător de vase încorporabil, cum aleg?
În 95% din cazuri, mașinile de spălat vase încorporabile au mărimi standard. Deci dacă ți-ai luat casă sau vrei să schimbi mobila de bucătărie, cel care îți face mobila ar trebui să știe deja mărimile.
Dacă totuși nu ești încă sigur, atunci cumpără întâi mașina de spălat vase încorporabilă și apoi fă mobilierul.

Vezi modele mașini de spălat vase încorporabile

Contează clasa de consum la un spălător de vase?

Da, contează atât cel de energie electrică cât și cel de apă. Gândește-te că o mașină de spălat vase are o medie de viață între 8 și 12 ani. Chiar dacă dai mai mult la început, doar gândește-te câtă apă vei economisi, în primul rând reduci pierderile provenite din spălarea la mână, apoi fă un calcul și pe media unei clase de consum ok. De exemplu, o clasă energetică A+++ ar consuma curent cam 230 KW pe an. Asta ar însemna cam 0.64 KW/zi.

Dar hai să facem un calcul pe bani : 230 KW/an ar însemna cam 125 lei/an la factura de curent.

În schimb o mașină de spălat vase clasă A simplu ar consuma dublu apă și cu circa 90 lei în plus. Dacă este mai joasă de clasă A, deja nu mai merită achiziția.

Vezi modele mașini spălat vase A+++

Câte seturi să aibă?

Acesta este un răspuns pe care doar tu ți-l poți da. Eu am greșit la prima mașină de spălat vase.

Am zis că suntem doi, cât pot să spăl vase? Ba mai mult aveam dubii dacă merită să cumpăr, mă gândeam că două farfurii le mai spăl și la mână.

Doar că nu a fost așa. Că mai aveam oale, castroane, tăvi de cuptor pline de grăsime. După achiziția primei mașini de spălat vase, indexul la apă a scăzut considerent, plus că vasele se păstrează mult mai bine.

Iar concluzia a fost că eu aveam nevoie de o mașină de spălat vase cu minim 8 seturi, inițial (la acea vreme) am luat cu 4 seturi. Mare greșeală.

Gândește-te la perioada de viață a mașinii, și dacă te ține 8 ani, în 8 ani se schimbă multe în viața ta.

Contează numărul de programe?

Eu zic că da! Programul de grăsime știe să facă ce este destinat, știe să consume cât trebuie. Nu vreau ca un ciclu standard să îmi spele paharele cum mi-ar spăla tava plină cu grăsime.

Contează brandul?

Întreb așa, contează dacă intru în stâlp cu un Logan față de un Volvo?

Evident că brandul este important. Însă pe cel mai bun poate  nu îți permiți să îl iei, o mașină de spălat vase Miele costă minim 4000 lei

Dar asta nu înseamnă că nu poți alege din următoarele branduri, tot bune dar nu ca Nr.1

Vezi alte branduri bune de mașini de spălat vase

Cât ar trebui să coste o mașină de spălat vase?

Aceasta este întrebarea la care nu răspunde nimeni, nu știu de ce, de fapt știu!

Un răspuns ar fi „Cât ești dispus să dai” , eu zic că este eronat. Ai citit articolul? ok, ți-ai conturat niște idei? Dacă nu, lasa-mi întrebările tale în secțiunea de comentarii.

Să spunem că ți-ai definit profilul de produs dorit. Acum trebuie doar să mergi pe butoanele oferite mai sus și să alegi ce vrei.

Dacă mă întrebi pe mine, o mașină de spălat vase completă ar trebui să aibă un buget între 1500 – 3000. Este mult 3000? atunci împarte durata de viață (facem o medie de 10 ani) , ar însemna cam 25 lei/luna pentru un produs care îți aduce o economie de circa 400 lei/an în bani, fără să luam în considerare confortul, eficiența, igienizarea, etc.

Vezi modele pe categoria 1500 - 3000 lei

Mi-aș lua o mașină de spălat vase dar nu se potrivește cu bucătăria, ce fac?

Culoarea trebuie să fie ultimul lucru de îngrijorare. Tu i-ați cea mai bună mașină de spălat vase pentru tine , apoi faci o poză la mobilier și mergi la orice centru de print, îți va face un autocolant identic.

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: