Home » Bucătărie » Cea mai bună chiuvetă

Când începi să îți renovezi casa sau chiar faci o primă achiziție, nu te gândești inițial la chestiile de substrat. Începi să te gândești că o să vrei chiuvetă pe nu știu ce culoare, aragaz de nu știu care, etc.

Dar când începi să navighezi și vezi că sunt zeci de oferte, începi să te întrebi cum aleg cea mai bună chiuvetă?
Ei bine, am să încerc să te ajut pe baza experienței mele și a celor din jur, am studiat mult până am ales cea mai buna chiuveta și credeți-mă că am pierdut câteva zile.
De la citit zeci de articole până la strâns feedback de la apropiați, am întrebat inclusiv meseriașii care fac mobilier, apoi am luat o decizie, sper ca tu să nu cauți prea mult și sper ca acest articol să te lămurească.

Principalele criterii când vrei să cumperi o chiuvetă bună:

  1. Primul dar primul pas este să faci selecție pe materialul ales. Eu recomand material compozit dacă doriți chiuvetă pe culori, în special fragranite . Acesta nu se pătează, este rezistent la șocuri, se șterge ușor. Am văzut foarte multă lume care preferă să rupă 2-300 lei din buget și să își ia tectonite, acest material este mai degrabă un soi de plastic vopsit și cu grad mare de pătare…experții mă vor contrazice, utilizatorii mă vor aproba.
  2. Dacă totuși nu dorești chiuvetă colorată, ci una pe gri, recomand o chiuvetă din inox cu inserții anti-zgâriere.
  3. Un alt criteriu este culoarea, mă gândesc că dorești să se integreze cumva în mobilierul bucătăriei și ai nevoie de o culoare potrivită.
  4. Spațiul mobilierului. Dacă ai o bucătărie foarte mare, posibil să alegi o chiuvetă cu uscător de vase sau poate chiar una dublă. Dacă nu ai foarte mult spațiu sau nu vrei să utilizezi mult spațiu din blat, probabil vei merge pe o chiuvetă rotundă care este mai economă în spațiu dar foarte eficientă, dacă alegi mărimea potrivită. Cred că o chiuvetă cu diametru 400×400 și 180-190 mm adâncime îți satisface nevoile.
  5. Vrei supra-plin, urmează să montezi și o mașină de spălat vase? Trebuie să iei toate aceste considerente în calcul, să nu cumperi o chiuvetă fără aceste funcții dacă îți sunt necesare.

Nu am vorbit despre buget, consider că bugetul nu are ce căuta aici. Dacă pleci direct de la „am doar 300 lei alocați”, vei cumpăra de 300 lei, vei încerca să iei și culoare, și funcții în acești bani, dar vei ignora materiarul, cel ce conferă durabilitatea în timp.

Vezi selecție de chiuvete bune

, , , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: