Home » Masini spalat rufe » Cum aleg masina de spalat potrivita

Cum alegem masina de spalat potrivita
Atunci când investești într-o nouă mașină de spălat, există mai multe detalii pe care trebuie să le iei în considerare. În primul rând veți lua în considerare tipul de mașină pe care îl doriți – cu încărcare tradițională de sus, cu încărcare de sus fără un srorcător sau cu încărcărcare frontală. Bugetul desigur este o altă preocupare (o mașină care să le facă pe toate poate costa de la 1500 la peste 2500 Ron). Ce caracteristici speciale de curățare ar putea fi utile pentru tine?

Iată cum poți să îți formezi o idee despre mașina de spălat potrivită pentru tine

Dacă aveți un spațiu mic pentru mașina de spălat (deobicei în baie):

O mașină aproximativ comună are circa 85x60cm, așa că începe să măsori spațiul în care dorești să o așezi. Notează dimensiunile spațiului, dar de asemenea verifica dacă mașina de spălat potrivi pe intrările din casă, ușa de la intrare, ușa de depozitare. Ia în considerare și alți factori care limitează spațiu cum ar fi o ușa mașinii de spălat care se poate lovi de perete (încărcare de sus) sau va sta inestetic în drumul tău. Dacă nu beneficiați de prea mult spațiu, acesta fiind îngust, atunci o mașină de spălat cu încărcare de sus este cea mai potrivită.

În cazul în care locuiți la bloc sau întro casă și aveți vecini sub voi
În primul rând asigurați-vă că podeaua este întărită în mod corespunzător pentru greutatea mașinii. Este posibil să doriți un model mai silențios, cu caracteristici care reduc vibrațiile și zgomotul în timpul ciclul de centrifugare, astfel să nu devină deranjant pentru vecinii tăi.

Dacă spălați foarte mult:
Dimensiunile cuvei sunt cele mai importante și pot varia de la aproximativ 5kg până la 10kg. Veți găsi cea mai mare capacitate de pe mașinile cu încărcare frontală sau cu încărcare de sus fără uscător. Ia în considerare să fie dotată cu becuri de avertizare și leduri de programe, cum ar fi setările de programabile (astfel copiii mai mari să își poată spăla singuri rufele) sau să aibă setări de memorare a programelor încât să rămână setată.

Dacă nu doriți să investiți prea mult:
Un buget mic nu înseamnă neapărat un sacrificiu în performanță, dar veți obține probabil mai puține caracteristici de lux. Dacă renunțați la potrivirea culorilor cu mobilierul și luați ceva clasic pe albveți economisi circa 300 ron. Cele cu încărcare verticală și fără uscător sunt cele mai ieftine, dar consumă și mai multă energie. Consultați ghidul de consum energetic și vedeți câtă energie va consuma într-un an de zile, astfel puteți estima costurile de consum în comparație cu costurile unei mașini de spălat mai scumpă. Estimați o durată de viață a unei mașini de circa 10 ani și faceți calculele.

Dacă doriți să consumați mai puțină apă și energie electrică:
Mașinile de spălat cu încărcare frontală folosesc mai puțină apă decât de cât cele cu încărcare verticală, cele verticale trebuiesc umplute în întregime pentru spălare și clătire. Optati pentru un model cu clasă energetică bună cum ar fi A+++ și clasă de consum apă redus, reduce consumul de energie electrică și consumul de apă cu 20% respectiv 35% . Verifică la fiecare ghidul de consum, majoritatea magazinelor îl afișează. Cu toate acestea costurile reale vor varia, în funcție de utilizare și a prețului de energie și apă din zona în care locuiți.

Dacă te confrunți mereu cu pete dificile:
In testele noastre, mașinile cu încărcare frontală au dat mereu rezultate mai bune față de cele cu încărcare verticală. Uită-te după o mașină cu funcție de curățător de pete sau care să aibă curățare prin aburi. O bună setare a temperaturii amestecă apa fierbinte cu cea rece și va dizolva detergentul solid complet pentru o mai bună îndepărtare a petelor.

Pe butonul de mai jos poți găsi toate tipurile de mașini de spălat, reține ce ți-am scris, măsoară dimensiunile spațiului, gândește-te cât ai de spălat și cât de des speli și alege mașina de spălat potrivită

Am ales câteva mașini de spălat ieftine ca și recomandări, buget de până în 1000 lei.

Masina de spalat Whirlpool AWO/C60100

Masina de spalat Whirlpool AWO/C60100

 • 1000 RPM
 • capacitate de incarcare 6 KG
 • clasa energetica A++
 • Consum în program standard (l):49
 • Programe: 18
 • Preț : 999 RON

Verifică preț la reducere

Masina de spalat Indesit EWSD 61252 W EU

Indesit EWSD 61252 W EU

 • 1200 RPM
 • capacitate de incarcare 6 KG
 • clasa energetica A++
 • Afișaj LCD
 • Consum în program standard (l):0.89
 • Programe:16
 • Preț : 949 Ron

Cumpără la preț redus

Masina de spalat Indesit IWSND 61253 C ECO EU

Masina de spalat Indesit IWSND 61253 C ECO EU

 • 1200 RPM
 • capacitate de incarcare 6 KG
 • clasa energetica A+++
 • Consum în program standard (l):0.79
 • Programe: 16
 • Preț : 1189 RON

Verifică detalii și prinde oferta

Mai jos avem și câteva videoclipuri cu cele 3 mașini de spălat.

Masina de spalat rufe Whirlpool AWO/C60100

Masina de spalat rufe Indesit EWSD 61051 W EU

, , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

 1. […] Alegerea unei mașini de spălat trebuie să fie în directă colaborare cu nevoia și modul de utilizare a masinii. Pentru asta ti-am pus la dispozitie ghidul Cum aleg masina de spalat potrivita. […]

 2. […] nu știi cum să alegi o mașină de spălat, vezi aici un tutorial care te va […]

 3. STEFAN spune:

  Bună ziua, as dori o masina de spalat rezistenta care sa aibă și un uscător de f
  rufe Bun. Chiar dacă este mai scump, dacă mă tine 10 ani sunt dispus sa dau banii. As caută ceva pe la 1700 lei, ce imi puteți recomanda?

  • Washer spune:

   Bună ziua, dacă vreți să țină câțiva ani buni și să aibă și uscător, atunci ar trebui să ținem cont de sfaturile de aici

   Ar trebui să mai ridicați puțin bugetul pentru a alege o mașină de spălat cu capacitate mare de încărcare, uscător bun, programe speciale. Ar fi asta dacă reușiți să suplimentați bugetul cu încă 250 de lei. Observ că feedback-ul utilizatorilor este bun.

 4. […] încă nu ești decis, poți citi și Cum aleg mașina de spălat potrivită sau Cum aleg o mașină de spălat care ține 10 […]

 5. […] Recapitulăm puțin cele mai importante aspecte atunci când cumperi o mașină de spălat rufe, articolele complete sunt  aici și aici […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: