Home » Soluții de curățare » Cum alegi detergentul potrivit

detergent rufeÎnainte de a cumpăra un detergent, înainte de a da drumul la masina de spalat, trebuie să știi ce tip de detergent trebuie să folosești.

Alegerea unui detergent de rufe poate părea banală, doar că e dovedit faptul că noi cumpărăm după reclame. Detergenții cu cele mai agresive reclame pe tv, au si cele mai mari vânzări, asta îi face cei mai buni? Nu! Este o cheltuială pe care o facem lunar, dar trebuie să ținem cont de viața hainelor noastre.

Pasul 1: Alegeți un detergent eficient care își face treaba
Imaginați-vă spălarea rufelor fără detergent, așa-i că nu poți concepe o spălare fără detergent?! Detergenți de rufe au o compoziție chimică necesară pentru a elimina mizeria/petele din haine, fără să fie necesare mai multe spălări consecutive pe aceeași haină. Fără detergenții de rufe, hainele noastre nu ar mai arăta frumos, nu ar mirosi frumos și nu ar fi igienice.

Dacă detergentul folosit de tine nu spală bine, nu vei irosi doar banii pe acel detergent. Vei pierde bani și pe curent, apă și balsam. Apoi vei scurta viața hainelor sau lenjeriilor spălate cu acel detergent, pentru că va trebui să le speli iar. Practic mărești fluxul de uzură a materialelor.

Probabil mulți vă vor da sfaturi despre anumiți detergenți, înainte de a asculta sfaturile altora. Vezi întâi ce masina de spalat ai, ce programe dedicate are si ce recomandă producătorul.

Pasul 2: Alege un detergent care satisface nevoile dumneavoastra de uz casnic
Există o grămadă de detergenți de rufe, toți promit mirosuri și protecția țesăturilor, toți promit scoaterea petelor. Nimeni nu vorbește însă de eficiența de consum a acelui detergent. Cât detergent este necesar de exemplu pentru 6kg de rufe albe ușor murdare, etc. Însă este și greu, producătorii de detergenți se adresează unor palete largi de consumatori. Fiecare consumator diferă de la caz la caz. Totul ține însă de fiecare consumator cum își optimizează necesitățile cu consumul.

Există două tipuri principale de detergenții de rufe : praf si lichid. Detergenții lichizi au început să câștige tot mai mult teren. Dozele sunt mai concentrate, mai eficiente și dozate corespunzător, în timp ce detergentul solid a rămas tot la stadiul de „după ochi” și mașina își ia cât are nevoie, dar oare își ia cât are nevoie?
Deobicei mașina ia tot ce prinde în sertarul de detergent.

Ține minte, în primă fază vezi ce tip de haine și lenjerii ai, citește etichetele și vezi ce recomandă producătorul. Apoi vezi ce programe de spălare ai pe mașină. Ciclul des/rar al tău de spălare și volumul de haine la o tură de spălat.

Apoi testează toți detergenții, scrie pe o foaie eficiența lor, dă-le o notă. La final cel care ți-a satisfăcut cel mai bine necesitățile, rămâne campion.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          
Statistici T5
%d blogeri au apreciat: