Home » Idei Decorative » Cum amenajezi camera copilului?

decorare-camera-copil
Camera copilului are o importanță imensă aspura dezvoltării micuțului. Sociologii au descoperit că omul reține mereu lucrurile din copilările, acestea ne provoacă flashuri de amintiri care ne fac să ne simțim în siguranță.

Este acel sentiment de loc cunoscut, însă camera copilului trebuie sa fie decorată în așa fel încât să îi stimuleze creativitatea.

Cum decorăm pereții?
Pereții ar trebui să fie vopsiți în culori vii, nu faceți prea multe combinații, un verde deschis ar conferi o senzați e de armonie și relaxează, această culoare stimulează încrederea în sine și apropierea de natură.

Pentru stimularea creativității, puteți alege să puneți niște tablouri apropiate de percepția sa, câteva idei găsim aici

pinguini-copil

Cum spațiem camera?
Este copil, da? Deci nu o să încărcăm camera cu tot felul de piese de mobilier, el are nevoie de spațiu, trebuie să se simtă bine în camera lui. Camera copilului va fi universul lui pentru mulți ani de zile, deci lasă-i spațiu să se desfășoare în voie și siguranță.

Poți alege câteva piese de mobilier simple, poziționate astfel încât mobila să fie delimitată de locul său de joacă.

Un pat, un sifonier, o noptieră și cam atât.Reține că cel mai important aspect pentru copilul tău este dezvoltarea. Cu cât îl lași să își dezvolte creativitatea mai mult, va căpăta siguranță de sine și personalitate.

Vezi mai multe modele de dormitoare pentru copii aici

camera-copil

Ce jucării alegem pentru copil?

Jucăriile depind foarte mult de vârsta lui, însă indiferent de vârstă, trebuie mereu să îi dăm jucării care îi pun imaginația la contribuție. Jucării care reușesc să îl pună în dificultate, îl forțează să găsească soluții și rezolvări.

Astfel își va dezvolta tipare de creație, se va învăța să se descurce în diverse situații iar acestea îi vor deveni trăsături de caracter. Încearcă să îl ții cât mai departe de televizor, eventual citește-i o carte, îi va stimula imaginația.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: