Home » Soluții de curățare » Cum curăț masina de spălat rufe simplu, acasă?

Este amuzant când zici că mașina de spălat trebuie curățată, dar chiar dacă ea în esență spală, nu înseamnă că nu se murdărește.

Mașina de spălat când spală, adună toata murdăria în ea, 90% o elimină, dar evident mereu rămân impuritățile.
Ați observat asta când deschideți cuva și simțiți miros, când vedeți că acea garnitură a cuvei s-a murdărit, se vede, este evident.

Curățați partea superioară a capacului și interiorul de mașină de spălat cu un burete umed.
curata-masina-de-spalat-s1

Scoateți capacul de la recipientul de scame și clătiți-l sub set de apă
curata-masina-de-spalat-s2

Scoateți sertărașul pentru dero și balsam, pe acesta se depune mereu deteregent nedizolvat și impurități. Dacă nu îl puteți scoate, atunci încercați să ștergeți ușor cât se poate, apoi băgați jet de apă caldă până când considerați ca s-au dizolvat impuritățile.
curata-masina-de-spalat-s3

Scapă de mirosurile neplăcute din mașina de spălat, de mizeria acumulată și de mucegaiul acumulat. Turnați 2-3 cești de oțet în cuva mașinii de spălat, apoi porniți un ciclu de spălare la temperaturi mari, fără detergenți.
curata-masina-de-spalat-s4

Curăță impuritățile apei tari și calcarul mașinii de spălat. Poți rula un cilcu complet cu spălare cu 4 litri de oțet alb, dai temperatura la 60° și lași ciclul să ruleze. Oțetul are proprietăți chimice formidabile, elimină calcarul și desfundă traseele mașinii, tot odată elimină și mirosurile neplăcute. Însă dacă suspectați că mașina de spălat ar avea rugină la interior, nu aș recomanda oțetul, acesta dezintegrează rugina și o amestecă în cuvă.
curata-masina-de-spalat-s6

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: