Home » Masini spalat rufe » Cum repari o masina de spalat zgomotoasă

Mașina de spălat a început să fie din ce în ce mai zgomotoasă? Atunci ai nimerit bine acest articol, vei învăța cum poți să îți repari singur acest defect fără să mergi la un service autorizat. Elementele care pot amplifica zgomotul pot fi multiple, în acest articol le vom trata pe toate, pe rând.

Defectele provocate de zgomot sunt în proporție de 27% din totalul defectelor cele mai frecvente reclamate de utilizatori, acesta este pe primul loc.

Stai liniștit la final de articol vei găsi un video care îți va arăta cum să repari defecțiunile.


Pompa de evacuare

Pompa de evacuare este utilizată pentru a evacua apa din mașină înainte de a începe cetrifugarea. Pompa poate fi acționată de o curea, direct de motorul mașinii sau poate avea propriul motor electric de acționare. Un zgomot care vine de la mașina de spălat în timpul sau după ciclul de centrifugare poate indica faptul că pompa de evacuare are o restricție sau s-a stricat.

Scoateți panoul frontal sau carcasa pentru a localiza pompa apoi porniți mașina pentru a vă da seama dacă zgomotul provine de la pompă. Umblați cu grijă, sunteți expuși unor circuite electrice sau în mișcare. Dacă puteți confirma că zgomotul provine de la pompă, opriți alimentarea electrică și scoateți furtunul conectat. Folosiți un recipient pentru a vărsa apa din pompă și furtun.

Verificați rotorul dacă este deteriorat sau plin de impurități. Rotiți rotorul manual pentru a verifica dacă acesta nu este distorsionat sau uzat. Mașinile de spălat care folosesc cel mai des pompe cu motoare electrice sunt cele mai predispuse, în cazul acesta pompa ar trebui înlocuită cu totul. Îndepărtați orice obiecte străine sau înlocuiți pompa uzată sau deteriorat, apoi strângeți cu grijă clemele furtunului și verificați dacă există scurgeri, apoi puteți monta la loc panoul central.

Cureaua de distribuție

Cureaua de transmisie este folosită pentru a conecta motorul mașinii de spălat, aceasta pune în funcțiune practic tot angrenajul aparatului.
Curelele de transmisie pot avea diferite forme însă toate fac același lucru și deobicei sunt din cauciuc cu inserție de material textil. Curelele de transmisie sunt predispuse uzurii, fie li se tocesc „dinții”, se slăbește compoziția și se rup sau nu sunt strânse bine. Înlocuirea curelei de transmisie este foarte simplă, practic se desfac elementele de prindere a rotițelor (suruburi sau clipsuri), se scoate cureaua și se înlocuiește cu una nouă.

Unitatea de cuplare a motorului

Mașinile de spălat de top folosesc o cuplare directa a motorului pentru a transfera mai multă putere . Cuplul de antrenare se conectează la motor prin două „furci” de plastic, având între ele o protecție de cauciuc . Una dintre furci se atașează la arborele motorului de antrenare , iar cealaltă este atașată arborelui de intrare a transmisiei . Pe măsură ce arborele motorului se rotește , protecția de cauciuc dintre furci absoarbe forța creată și previne ruperea lor.
Astfel furcile de susținere sunt predispuse uzurii, se pot toci și apare alunecarea, astfel că ciclul de rotire nu se mai desfășoară într-un cadru controlat și apare zgomotul.

Împortant, după ce ați identificat cauza exactă, decuplați mașina de spălat de la sursa de curent înainte de a interveni.

Amortizoarele

Cum le spune și denumirea, acestea au rolul de a amortiza șocurile și zgomotul. . Amortizoarele sau sunt atașate la cadrul de bază cuvă, va trebui să scoateți panoul frontal sau panoul din spate pentru a le accesa . Când amortizoare s-au slăbit sau s-au deteriorat , mașina de spălat va scoate zgomote puternice în timpul centrifugării și va duce și la alte defecțiuni, mai exact tot mecanismul se va desprinde în bucăți . Verificați deteriorări, scurgeri, verificați dacă sunt slăbite. Este indicat să schimbați toate amortizoarele.

Scripeții

Cam tot ce mișcă în mașina de spălat este legat sau acționat de scripeți. Scripeții motorului, curelei de transmisie, scripeții curelei de amortizare, etc.

Scripeții au un rol foarte important, pe aceștia rulează curelele de acționare. Aceștia se pot slăbi din prindere datorită procesului de rotire sau se pot deterioara. Cel mai des acești scripeți se deformează datorită sarcinii exercitate de curea. Dacă deteriorarea este micuță se pot îndrepta manual în casă, dacă considerați că nu îi veți scoate cu o circumferință corectă, mai bine cumpărați alții și îi înlocuiți.

Dinții axului de centrifugare

Dinții axului de centrifugare determină direcția de rotire a cuvei. Aceștia cel mai des sunt din plastic și datorită faptului că sunt din plastic și se exercită o energie imensă asupra lor prin procese smulse, aceștia se tocesc sau se rup. Desfaceți panoul din spate, scoateți șurubul de siguranță și desprindeți axul. Dacă are dinții tociți ar fi bine să îl schimbați. Acesta se îmbină la fix, dacă dinții sunt tociți vor patina la schimbarea direcției de rotire și cuva va învârti în gol.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: