Home » Soluții de curățare » Cum scoți mirosul de câine din casă

Cât de mult am iubi animalele, știm că mirosul de câine în casă nu este tocmai plăcut. Dacă noi reușim să totuși să obișnuim cu mirosul, nu la fel este și persoanele care ne vin în vizită.

Mirosul de câine este un termen ce a devenit eticheta pentru toate tipurile de miros provenit de la animalele de companie, este evident că la fel putem scoate mirosul de pisică, mirosul de papagal sau orice alt animal domestic avem în casă.
De ce miros animalele de casă?
Faptul că animalul dvs de companie miroase, nu este tocmai un lucru rău, din contra este un semn care ne indică sănătatea animalului de companie.

Transpirație :

Ca orice ființă de pe planeta asta, organismul animalelor se încălzește la efort, animalele de companie și în special cele cu blană mai și transpiră.

Transpirația se imprimă în toate materialele pe care se așează câinele, covor, canapea, saleta de pat, etc.

Urechi ceroase:
Urechile câinilor sunt umplute cu glande sebacee care produc un nivel ridicat de ceară. Ceara creează  mediul de reproducere perfecta pentru mici microorganisme, care de obicei nu provoacă câinelui nici un rău, dar ele pot mirosi urât. Dacă mirosiți ceva înspumat, este, probabil de la urechile cainelui tău.

Marcarea teritoriului:

Câinii nu își marchează teritoriul doar prin pipi, aceștia emană un miros pentru a marca teritoriul. Astfel ceilalți câini știu că acesta este teritoriul său.

 

Cum curățăm mirosul de câine?

  1. Este evident că trebuie să curățăm tot mai des locurile în care acestuia îi place să stea. Pentru covoare, saltele și canalepe, recomand întotdeauna soluții speciale pentru pete și mirosuri anilame – > aici< –
  2. Cosmetizarea animalului. Aici recomand doar produse recomandate pentru animale, vezi aici produse.
  3. Aerisirea constantă a încăperilor, este clar că cel mai bun remediu pentru orice tip de mirosuri, este aerul.
  4. Covorașe absorbante sau substraturi parfumate. Acestea au rolul de a extrage mirosul animal și au un miros frumos. – > vezi aici <-

Este cât se poate de evident că nu au cum să împiedici mirosurile de animale, nu ai cum să îți faci cățelul să nu mai transpire, nu ar fi sănătos și oricum nu ai putea face asta.

Tot ce poți să faci, este să aplici sfaturile din acest articol, cât de des poți. Iar de aerisit, cel puțin de două ori pe săptămână, aerisire mai mare, cu toate ușile și geamurile deschise.

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: