Home » Masini spalat rufe » Cum știi că urmează să se strice masina de spalat

Masina de spalat este un aparat ca oricare altul, un aparat sortit defectelor cauzate de uzura excesiva. Masina de spalat este aparatul casnic obligatori în orice casă, practic nu ne imaginăm viața fără o masina de spalat in casa.

Deobicei aflăm că s-a stricat masina de spalat atunci când avem cea mai mare nevoie de ea. Achiziția unei masini noi de spalat nu este simplă și de multe ori ne dă peste cap bugetele, asta tocmai pentru că nu suntem pregătiți zilnic să cumpărăm un astfel de aparat casnic.

Dacă nu știi cum să alegi o mașină de spălat, vezi aici un tutorial care te va ajuta.

Când ne dăm seama că masina de spalat va ceda?

1. Când începe să nu mai clătească bine rufele. Dacă ai încercat mai multe programe dar rufele tale tot nu se clătesc cum trebuie, este clar că mașina a îmbătrânit și nu reușește să mai facă ciclul de clătire cum trebuie. Ea va pica ușor, ușor, practic se slăbește forța de jet și centrifugare.

2. Când nu mai dizolvă bine detergentul. Desigur există și alte soluții, detergentul lichid. Însă aceasta este doar o soluție temporară și nu una definitivă. Dacă mașina ta de spălat nu mai dizolvă detergentul solid înseamnă că aceasta nu mai are capacitate de împroșcare cu apă în sertarul de detergent și nici nu mai ajunge la temperaturile optime pentru dizolvare.

3. Când începe să se deplaseze de pe loc în centrigurare. Masinile de spalat au o piatră imensă care le permite centrifugarea fără să plece prin zid la vecinii noștri. Când aceasta începe să se miște, înseamnă ca acel pietroi nu mai este bine centrat, brațele de susținere s-au slăbit. Această mișcare necontrolată va destabiliza masina de spalat și automat o va strica. Deci trebuie să îți pregătești bugetul.

4. Când masina a acumulat prea mult calcar. Detergenții anti-calcar sunt practic legende. Da cu siguranță reușesc să protejeze însă în România avem atât de multe tipuri de apă încât acești detergenți nu fac față. Dacă locuiești în zonă rurală iar apa folosită este din fântână, să știi că este o apă foarte tare și nici un astfel de detergent nu o va feri de defect.

5. Când masina de spalat începe să consume mai multă apă și curent, este fix același mecanism ca la orice alt aparat electric. Dă semne de epuizare și astfel prin compensație începe să ceară mai multe resurse ca înainte.

Și automat lucrurile evidente, dacă nu mai funcționează programele vitale cum ar fi clătirea, stoarcerea, evacuarea.

button

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: