Home » Masini spalat rufe » Ghid mașină de spălat semiautomată

Mașina de spălat semiautomată este o alegere perfectă atunci când bugetul este foarte redus sau în aria ta nu există apă curentă.
Cel mai des găsimă mașină de spălat în mediul rural, acolo unde nu există o rețea de canalaziare sau apa se procură altfel față de sistemul centralizat din mediul urban.
Însă nu doar în mediul rural putem utiliza o mașină de spălat semiautomată, vom vedea imediat care sunt diferențele față de una normală și care este potențialul lor.

Ce este o mașină de spălat semiautomată?

Mașina de spălat semiautomată reprezintă punctul de mijloc între spălarea manuală și mașina automată. O mașină de spălat semi-automată necesită introducerea manuală a apei în diferite etape ale ciclului de spălare deci, va trebui să adăugați sau să scoateți apă, de exemplu. Există două tipuri principale de mașini de spalat semiautomate, cu o singură cuvă sau cu două.

Mașină de spălat semiautomată cu o cuvă:
masina semiautomata albatros
Acestea sunt concepute pentru a spăla și usca hainele într-o singură cadă. Ele au un strat exterior și un strat interior, care este perforat cu găuri, astfel încât apa se poate scurge în timpul procesului de uscare. Mașinile cu o singură cuvă pot fi mai simplu de utilizat și ocupă mai puțin spațiu.

 

 

Mașină de spălat semiautomată cu două cuve :

masina de spalat rufe semiautomata Serreno MSTSERWM-60K1Acestea sunt cele mai comune tipuri de mașini de spălat semiautomate. Ele sunt dotate cu două cuve alăturate: una pentru spălare și una pentru filare. Hainele, prin urmare, trebuie să fie mutate de la cuva la cuvă la jumatatea ciclului de spălare.

Vezi modele mașini semiautomate

 

 

Cum funcționează o mașină de spălat semiautomată?

Cele mai multe mașini de spălat semiautomate au încărcare verticală, de obicei acestea sunt dotate fie cu un agitator fie un rotor cu palete.
* Agitator: Aceasta ia forma unui ax central cu palete atașate pentru a împinge hainele în direcții alternative, în și din apă deplasându-le mult mai mult ca atunci când spălați manual. * Rotorul: Are un disc rotativ la baza tamburului care produce un efect de „bule de aer”, cu propulsând apa în rufe.

Cum folosesc o mașină de spălat semiautomată?

Utilizarea unei mașini de spălat rufe semiautomată este foarte la îndemână! Adăugați detergent pentru spălare manuală și apă pentru a efectua spălarea, apoi cu apă suplimentară pentru efectuați clătirea. Pentru modelele cu o singură cuvă, după spălare se scurge apa și apoi se face uscarea. La cele cu două cuve aveți trebuie să mutați încărcătura umedă în a doua cuvă pentru a face uscarea. La sfârșitul ciclului, hainele trebuie să fie atârnate pe o sârmă de rufe sau pe un uscător de rufe de cameră.
Atenție nu toate mașinile de spălat semioautomate încălzesc apa, deci citiți bine specificațiile sau cel mai bine, întrebați aici ce model doriți pentru a primi îndrumare!

Care sunt avantajele mașinii de spălat semiautomate?

Economie de bani: Exista un avantaj clar atunci când vine vorba de costuri, prețul mediu la o masina de spalat semiautomata este între 300 – 600 lei iar unele modele sunt disponibile pentru mai puțin.

Consum de apă: La mașinile de spălat semiautomate tu pui apa, astfel că știi cât ai pus, dacă mai ai resurse (în caz că ai restricții de apă) și poți măsura eficient consumul. Acest lucru este deosebit de util în cazul în care alimentarea cu apă este limitată în anumite momente ale zilei: puteți strânge apa mai devreme în ziua în care spălați, apoi pe perioada limitată vă faceți treaba, acestea nu depind de alimentarea constantă cu apă ca cele automate.
Economie: Acestea se pot porni sau opri în orice punct al ciclului de spălare.Pe lângă faptul că oricum consumă mai puțină energie electrică fața de cele automate, puteți alege să spălați doar în orele de preț preferențiabil la curentul electric.
Adaptabil: Mașina de spălat semiautomată are capacitatea de a se adapta conform nevoilor.
De exemplu puteți adăuga rufe în timpul spălării fără să o opriți, chiar puteți scoate rufele în timpul spălării mutându-le în cuva de clătire și uscare în timp ce realimentați din mers cuva de spălare cu noi rufe. Apa de clătire poate fi chiar și reutilizată pentru o altă sarcină de spălare. Mașinile de spălat semiautomate, de asemenea vă permite mai mult control asupra modului în care tratați diferite țesături, poate regla viteza, nivelul apei, precum și durata ciclului de spălare.

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

  1. cris spune:

    unde se poate repara masina semiautomata?toti se feresc sa repare asa ceva…de ce?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: