Home » Masini spalat vase » Păreri despre mașina de spălat vase incorporabila Bosch

În materie de mașini de spălat vase, nu apucasem niciodată să testez un Bosch, motiv pentru care nici nu prea am scris desprea această marcă pe blog.

Am testat mașini de spălat rufe, frigidere, dar niciodată o mașină de spălat vase. Ei bine, am reușit să o fac și pe asta, îmi pare rău că nu am fost mai inspirat să fac poze mai multe să o  vedeți, testul a picat involuntar.

Anul acesta am mers în vizită la un prieten, acesta tocmai își comandase o mobilă nouă de bucătărie, așa că ne-am echipat cu câteva beri și ne-am pus pe montat piesele în mobilier : cuptor, plită, chiuvetă și mașina de spălat vase.

Și-a luat un Bosch SMV53L80EU , așa că după ce am terminat totul de montat, am pus mașina la teste. Primul aspect pozitiv ar fi felul în care mașina se incorporează în orice tip de mobilier.

Credeam că exagerăm când am început să o umplem, dar nu a fost așa. Cred că testul în perioada sărbătorilor a fost cel mai bun, asta pentru că au fost foarte multe tipuri de vase de spălat. Am pus tava plină de grăsime, bolurile de salate boeuf, pahare, farfurii, tacâmuri. Mai simplu, tot ce are omul pe masa de Crăciun.

Pentru că am umplut mașina cu multe articole pline de grăsime, am avut ceva emoții, nu știam cum se va comporta cu vasele mai puțin murdare, nu știam dacă va reuși să scoată toate grăsimile, îmi era teamă că o să împrăștie grăsimile pe celelalte vase. Dar, nu a fost nimic din ce îmi imaginam eu.

Era prima utilizare, nu a avut nimeni timp să citească manualul de utilizare să vedem ce program ar fi mai indicat. Doar că mașina de spălat vase Bosch SMV53L80EU a fost mai isteață ca noi, prin Aqua Sensor a detectat singură gradul de murdărie și și-a ales timpul de spălare optim, vasele le-am scos uscate, astfel că le-am putut depozita imediat.

Fiind interesat de acest domeniu, am studiat atent mașina de spălat vase, să văd cum se comportă, ce știe, ce face, toate numai de bine.

Vrând să mă joc mai mult cu mașina, am murdărit rapid câteva pahare și niște farfurii și le-am pus înapoi. Primul lucru a fost să setez pornirea, eram curios dacă mașina pleacă la ora stabilită, a plecat.

Un al doilea lucru umitor a fost iarăși funcția Aqua Sensor dar și senzorul de încărcare coroborat cu schimbătorul de căldură și opțiunea HalfLoad. Adică, mașina de spălat vase a detectat faptul că am câteva vase, a detectat greutatea și gradul de murdărie dar și materialul vaselor. Astfel că și-a preîncălzit puțin apa în cilindrul special și apoi a început o spălare rapidă.

Un mare plus îi dau nivelului de zgomot, încadrată în mobilier am făcut eforturi să o aud. Dacă ești la un șpriț în bucătărie și porți o conversație, nu o auzi.

Detalii complete și păreri utilizatori

Capacitate (seturi)12
Clasa de eficienta energeticaA++
Numar de programe5
Tip afisajLCD
Tip incorporareComplet incorporabila
Clasa de eficienta la spalareA
Clasa de eficienta la uscareA
ControlElectronic
Optiune incarcare la jumatateDa

CONSUM

Consum anual de energie258 kW
Consum de apa (l/ciclu)9.5
Consum anual de apa2660 l

 

Mașină de spălat vase Bosch

Mașină de spălat vase Bosch
9.1

Clasă energetică

9.0/10

Capacitate încărcare

8.5/10

Preț

8.5/10

Nivel Zgomot

10.0/10

Eficiență programe

9.5/10

Pros

 • Silențioasă
 • Conlucrare programe
 • Incorporare estetică
 • Consum

Cons

 • Nu este cazul
,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

 1. Suzana says:

  Buna, mașina de spălat are ușa de lungimea mobilei? Am cumpărat și eu acest model și angajații firmei de mobila nu au reușit să monteze ușa, au zis că revin că trebuie să taie din ea. Va fi mai scurtă decât restul mobilierului. Mi se pare absurd.

  • Andrei says:

   Buna, sunt incompetenți? Usa masinii se prinde de usa mobilei, adică de blat. Putea fi si la jumătate, tot de blat trageti. Singura diferenta e ca v-as veni comenzile mai jos. Vor sa decupeze sau Cum? Nu inteleg. Aratati-le pozele astea. Deci, toate masinile incorporabile au fata mascată de usa mobilei, în interior nu are relevanță.
   Mai este un aspect, înainte să faceți “gaura” pentru masina, ati dat cotele masinii? Daca da, nu au scuze, gaura masinii sa fie ok, usa se prinde în 4 holsuruburi mici.

 2. Suzana says:

  Buna! Au masurat, dar ei spun ca nu pot deschide usa daca nu taie din usa de lemn. Nu aveti poza cu masina in partea de jos, adica unde vine plinta,sa le arat?De acolo vor ei sa taie. E firma de mobila in Sibiu, Mobila ABC….Nu pot sa atasez poze sa vedeti cum e….Masina a intrat sub blat,dar usa masinii nu stiu sa o puna.

 3. Sorin says:

  Bună !! Am cumpărat o.mașină de spălat vase bosh model Sks51e22eu, modelul compact iar pe timpul transportului picură apa din această iar cand am pus-o jos a curs in jur de 30 grame. E normal să curgă apa din ea sigilată fiind ???

  • Andrei says:

   Salut, unii furnizori le testează înainte să le trimită magazinelor, testează un anumit număr din lot. O mai fac si magazinele. Asta poate fi una din explicații daca ambalajul nu ti-a dat de bănuit că ar fi fost una resigilata .

Leave a Reply

Statistici T5
%d bloggers like this: