Home » Soluții de curățare » Rugină pe cadă și scurgeri de inundație

Zilele trecute am avut crunta neplăcere să îmi bată vecinul de sub mine în ușă, mi-a spus că îi curge apă în baie și i-am cam stricat tavanul, arata cam așa :

Mi-am cerut scuze și am asigurat că voi remedia problema și mă voi angaja să îi repar și lui pata din tavan.

Teama mea cea mai mare era să nu fie sifonul spart, din fericire totul era ok. Așa că m-am îndreptat spre zona în care îi curgea efectv apă vecinului.

Simplu, am luat telefonul și l-am pus pe filmat cu blițul activ pentru a vedea dacă se prelinge apă pe undeva, se prelingea. Am crezut că este de la scurgeri, așa că le-am schimbat garniturile la toate, tot degeaba, apa curgea în continuare.

Deci a mai rămas o singură sursă, etanșarea căzii de gresie. Acum ajung și la titlul articolului. Aveam pusă baghetă, ca majoritatea oamenilor. Doar că sub acea baghetă se întâmplau niște lucruri foarte urâte. În timp apa a săpat, a făcut rugină și a umflat siliconul cu tot cu vopseaua de pe cadă. Astfel că în spatele acelei baghete se aduna apa care își croia drum spre plafonul vecinului.

Cada mea este din fibră de sticlă, dacă era din fontă, probabil aveam și găuri acum. După ce am dat bagheta de cadă jos am rămas mască, practic aveam goluri neacoperite de silicon în care băgam lejer un pix. Mai mult, siloconul se lua de parcă nu a fost niciodată conceput să se lipească.

Ce trebuie să faceți?

  1. Luați un cater și dezlipiți ușor siliconul vechi, aveți grijă să nu îl dezlipiți cu tot cu vopsea.
  2. Curățați apoi bine locul, nu folosiți chestii abrazive, un burete este ok.

Eu am renunțat la baghete și am pus „pe curat” silicon, apoi l-am uniformizat cum trebuie, eu am folosit Moment pentru condiții extreme. Lasați să se usuce, dacă faceți bule de aer în timpul lipirii, înseamnă că nu ați șters bine suprafața de umiditate, încercați să le spargeți înainte ca siliconul să se întărească.

Acum arată cam așa, se observă cum s-a luat vopseaua. Baghetă nu voi mai pune niciodată, prefer să am contact vizual cu problemele apărute :

 

 

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: